آخر المواضيع

26‏/05‏/2013

وصفة كفتة البقسماط المصرية

من المطبخ المصري نقدم لكم طريقة عمل الكفته البقسماط .

نترككم الأن مع القادير و طريقة التحضير .
 
المقادير :
نصف كيلو لحمه مفرومه
1 بصله كبيره 
 ربع كوب دقيق 
زيت للتحمير
1 بيضه 
 ملح 
 فلفل 
 بهارات كفته 
 2 معلقة بقسماط ( فتات الخبر )
 
طريقة التحضير :

توضع اللحمه فى اناء عميق وتبشر البصله ناعم ويوضع عليها الملح والفلفل والبهارات والبيضه والبقسماط ويخلط جيدا وبعد كده نصبع الكفته على القلم ونكون محضرين الدقيق فى طبق مسطح ونلف الكفته صابع صابع فى الدقيق وبعد ما نخلص الكل الصوابع نتركها ربع ساعه وبعد كده نسخن الزيت وتقلى الكفته فى الزيت على نار متوسطه.

تقدم الكفتة في طبق التقديم  مع القليل من البقدنوس و دوائر الحامض و صحن كيتشاب صغير .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

أظف تعليقك هنا وشاركنا بأرائك و أفكارك